S.Z.R. "KERADENKO" - SENTA

Na srbskom Magyar nyelven In English

Usluge


Iz galerije

Nasumično

Partnerei


prodaje iydaje stan kuća

Hooncilla.com - Nekretnine

Metalmania Kanjiža

Botos Ada

Turbotech Ada


Kamenjari

Prilikom izgradnje kamenjara obratite pažnju na sledeće:

Kućama sa dvorištem i baštom kamenjari mogu biti lep i osvežavajući element, koji tokom cele godine pruža prekrasan prizor kako Vama tako i Vašim gostima. Ako zaista želite kamenjar, prva stvar Vam je da pronađete sunčani kutak u Vašolj bašti.
Ako je površina nagnuta - strma, na brežuljku, neravna što olakšava daljne poslove. Kamenjare pod našim podnebljem kad - kad treba da se zalivaju.

Mesto kamenjara


Stene

Izbor stena i kamenja zahteva veliku stručnost i pažnju. I za to Vam takođe obezbeđuje stručnje savete. Kamenja treba da su što veća, odavde i poreklo naziva "kamenjar".
Mnogi greše kad misle da od nekoliko "kamenćića" može lep kamenjar čarati.


U kamenjar treba zasaditi biljke otporne na sušu, treba da su niskog rasta, dugog života i cveta. To su pretežno niske trajnice, patuljaste jelke, travnjaci, trave, jednogodišnja cveća zarastajući prostor među kamenja. Oni se sade pojedinačno ili u grupama. Treba obratiti pažnju da one biljke koje se međusobno jako razlikuju ne budu blizu jedno drugome, kako ne bi kamenjar postao zamršen i kičast.

Biljke


Izgradnja

Jedan od način isticana kamenja je na suvo zidanje, s tim da prostor između njih ispunimo plodnom zemljom u kome sadimo biljke. Izbor bilja je neiscrpan, ali neophodno je da među njima imamo: balkanska čuvar kuća, travulja, vranjemil, kamenita trava, majčina dušica, jesenje ruže, ruzmarin i lavandula.

Posvetite pažnju na našu galeriju "KAMENJAR".

Galerija